Ako náš organizmus funguje?
To, ako by sme sa mali starať o náš organizmus, môžeme prirovnať aj k starostlivosti o auto. Ak chceme, aby nám dobre fungovalo a vyzeralo dobre, potrebujeme sa starať o jeho vzhľad aj motorovú stránku .
Človek je naprogramovaný tak , aby jedol to , čo mu dala príroda. PRÍKLAD : Ak auto funguje na benzínový pohon, tak do neho nebudeme tankovať diesel.
Naše telo potrebuje to, čo vytvorila príroda. Produkty ( prírodné liečivá ) obsahujú maximum toho, čo vytvorila príroda a majú najvyššiu certifikáciu, ktorá adekvátne zodpovedá potrebám ľudského organizmu.
Produkty sú označené PTN – najvyššia organická hodnota ( sklenený obal ) . Plnené pod tlakom 1000 barov , špeciálne zloženie skla. Čínska medicína stará 6000 rokov.
,, Stávaš sa tým čo ješ,, s týmto vyjadrením musím úplne súhlasiť , proste je to TAK!
Zdravotný problém na nás nespadol ,, len tak z neba ,, . Zdravotný problém nám v tele vznikol z toho , že ,, dnešné potraviny,, ktoré máme, už nie sú tie potraviny ktoré sme mali niekedy, keď sa na Slovensku veľa vecí pestovalo a teraz sa všetko k nám dováža. Zoberme si také ovocie . Na pultoch v obchodných domoch to vyzerá veľmi čerstvo . Keď sa pozrieme na krajinu pôvodu tak sú to ďaleké krajiny. Je možné aby to ovocie , ktoré cestuje takú diaľku vyzeralo po takej dobe tak čerstvé? Môj názor je že určite nie. V ovocí a v zelenine máme v dnešnej dobe veľmi veľa chemických konzervantov , ktoré nie sú pre náš organizmus veľmi prospešné.
Vysvetlím vám ako to v našom organizme funguje a aká je pravda.
Človek je naprogramovaný tak , aby jedol to čo mu dala príroda. Príklad s autom : Ak je auto na benzín , tak nebudeme do neho tankovať diesel ( naftu ).
Čo naše telo potrebuje sú : sacharidy , tuky , bielkoviny – stavebný materiál
Náš organizmus by mal dostávať do tela správny pomer bielkovín ,taktiež vhodné množstvo sacharidov ktoré sú energetickým materiálom . Tiež potrebujeme správne množstvo tuku ktorý je rozpúšťadlom vitamínov, ale aj zásoba energetického materiálu.
Kľúčom biochemických procesov ktoré sú tvorené stopovými prvkami. Stopové prvky sú enzymatickým aktivátorom . Enzýmy uľahčujú a spúšťajú procesy nutné pre chod organizmu. Napríklad syntéza určitého faktora v ľudskom organizme .
Enzým je založený z bielkoviny a koenzýmu ( nebielkovinový prvok ). Väčšinou sú to stopové prvky ako mangán, molybdén , zinok kľúčové pre náš organizmus .
Bielkovín je dostatok, až zaťažujú organizmus, ale chýbajú vitamíny a stopové prvky . Suplemenácia – doplniť ak niečo v organizme chýba , procesy v organizme nefungujú správne . A preto aby v organizme nič nechýbalo, aby organizmus správne pracoval, potrebujeme ostatné veci dodať.
Naše telo , potrebuje to , čo vytvorila príroda. Produkty obsahujú maximum toho, čo vytvorila príroda a má najvyššiu certifikáciu toho , čo človek očakáva . Keď príliš veľa jeme, tak sa to premieňa, mení na tuky, ktoré zaťažujú pečeň .
Potrebujeme tiež uhľovodíky, z čoho máme energiu. Nie je dobre prijímať veľa sacharidov, lebo sa ukladajú v postave a v tukoch.
Potrebujeme stopové prvky – zinok, mangán, molybdén . Sú veľmi dôležité , preto lebo človek reguluje svoje životné potreby pomocou enzýmov.
Enzým – je časť bielkovín, zaktivizuje to koenzým – to je stopový prvok . Ak tam koenzým nie je, tak oxidácia neprebehne.
Príklad produkcia inzulínu : reguluje cukor v krvi a keď sa to neuskutoční , tak organizmus hneď reaguje.
Tento enzým, určuje úroveň inzulínu a keď ho neprodukuje to znamená , že budeme mať cukrovku na celý život. A my sa dokážeme odblokovať a to dokáže tento preparát DEŇ a NOC . Naše bunky dokážu produkovať enzýmy.
Mäso by sa malo jesť 10 -20g na 10kg váhy . Črevo musí obsahovať správnu flóru a amoniak sa nesmie dostať do pečene. Ak sa amoniak dostane do pečene, prestane produkovať dopamín.
Keď sa mäso dostatočne nepožuje , dostane sa do čriev . Enzýmy tento kus mäsa , len povrchovo dokážu rozložiť a v tom kuse potom nastáva hnilobný proces.
Je faktor , ktorý dokáže odblokovať produkciu enzýmov a to znamená, že naše bunky dokážu produkovať enzýmy proti rakovine , proti gangréne , máme autoregeneračný systém. Naši ľudia majú najlepšiu schopnosť na zmenené podmienky a to vie spôsobiť DEŇ a NOC.
Inzulín je hormón produkovaný v podžalúdkovej žľaze . Umožňuje aby glukóza ( cukor ) získaná z potraviny sa dostala do vnútra bunky.
Amoniak – je plyn , dopamín – chemická látka vznikajúca v mozgu. Funguje ako neurohormón – je hormón ktorý riadi telo aby správne fungovalo.
Dopamín – je činiteľ, ktorý spôsobuje depresiu, reguluje činnosť štítnej žľazy
Štítna žľaza – zle pracujú nadobličky, vajíčkovody , podmozgová žľaza
U detí dochádza ku krátkodobej pamäti.
Ak sa dieťa v škole nevie sústrediť, spomenúť si , vypadáva pamäť – príčinou je amoniak ktorý blokuje sinapsi – veľmi dobrá je cvikla.
Štíhli ľudia – sú rýchlejšie chorí , lebo v tuku nie je tukové tkanivo a preto množstvo toxínov sa nedokáže prefiltrovať cez obličky ani vtedy , ak by boli naplno aktívne . Vtedy je to choroba autoimunity.
Objavia sa alergie, choroby, ktoré sú spôsobované tým, že organizmus si začína vytvárať protilátky.
Hlboký spánok – vytvorí sa v tele dobrá oxidácia a naviazanie toxínov a vtedy pečeň odpočíva.
Chyby ktoré ľudia robia
Prejedanie – keď jeme večer, veľmi to zaťažuje pečeň . Pečeň by mala odpočívať.
Prejedanie sa a nepravidelné stravovanie
Maškrtenie medzi hlavnými jedlami
Veľa soli v konzervantoch
Keď jeme veľa mäsa , veľa bielkovín zaťažuje organizmus, pribúda tuk.
Kyselina močová – môže to ísť až k ochoreniu DNA a k poruche obličiek.
Príliš veľa bielkovín je tak nebezpečné , ako príliš veľa cukru.
Treba si všímať stopové prvky – ktoré sú pre nás veľmi dôležité.
Výrobky sú označené PTN – najvyššia organická hodnota ( sklenený obal ). Plnené pod tlakom 1000 barov , špeciálne zloženie skla . Čínska medicína stará 6000 rokov.
Sepsa – septický stav ( otrava krvi ) nesprávne lieky – človek môže zomrieť ( zlá diagnóza u lekára )
Lieky majú príliš veľa vedľajších účinkov , ktoré sa objavujú za 1 rok 3 – 4 krát.
Crohnová choroba – choroba hrubého čreva ( zápal ) . Kyselina mliečna a maslová , poškodená flóra hrubého čreva .
Keď nemáme v tele vhodné baktérie, kostídium zodpovedá za 75% rakovinotvorných ochorení .
Prothehus – ( baktérie ) mení prostredie z kyslého na zásadité pôsobením amoniaku.
Amoniak- dostáva sa do pečene a ničí výrobu glutatiónu . Glutatión – zodpovedá za viac ako 530 enzýmov
Glutatión – prispieva k vytvoreniu imunitného procesu
Pokiaľ Vás tieto informácie zaujali , chcete bližšie informácie , alebo si chcete dať svoje zdravie do poriadku, tak nás kontaktujte, radi vám pomôžeme a všetko vysvetlíme.